Ik worstelde al jaren met het Imposter Syndroom, niet wetende dat dát het was. Heb menig kans aan me voorbij laten gaan omdat ik bang was om door de mand te vallen. Voor mijn gevoel blufte ik me overal doorheen. Het was slechts een kwestie van tijd voordat ik ontmaskerd zou worden.

Aangeleerd gedrag is af te leren

Om coach te worden moest ik in actie komen, want verandering komt niet vanzelf. Met de Imposter in mij ging dat natuurlijk niet in één keer. Ik heb de aanvangsdatum van de opleiding uitgesteld vanwege ‘goede en geloofwaardige’ argumenten. Wilde dat een tweede keer doen maar was te laat, de aanvangsdatum kon niet meer worden verschoven. Tijdens de opleiding kwam ik de Imposter in mij elke week wel een paar keer tegen. Oefenen met elkaar tijdens de lesdagen en intervisie (anderen waren altijd competenter). Supervisie (het gevoel van ‘ik ben niet goed genoeg’). Theorie examen (ik had een 9, maar dat was uiteraard een kwestie van geluk), voor het eerst pitchen (ik behoorde tot de beste van onze groep, maar dat was toeval). Cliëntenuren maken terwijl ik nog maar zo weinig van coachen wist, wat had ik de cliënten nou te bieden? Voor mijn gevoel was ik al door de mand gevallen nog voordat ik officieel coach was. Wat een angsten…. Wat een stress…. Door leertherapie (verplichte coach sessies tijdens de opleiding) heb ik het bedriegersstemmetje in mijn hoofd herkent. Door mijn angsten aan te gaan (lees uit mijn comfort zone stappen) heb ik de bedrieger de ‘kop ingedrukt’. Ook door de woorden van een coach durf ik weer te vertrouwen op mijn kennis en ervaring. Zij zei: “Vergeet niet dat je jaren van ervaring als fysiotherapeut meeneemt in het coach vak. Jij kunt mensen lezen, je weet waar de angel zit, je coacht in feite al jaren.” Zo had ik er nog nooit naar gekeken. Een ander benoemde de kwaliteiten waar ik juíst zo onzeker over was. Blijkbaar zat de kronkel dus in mijn hoofd.
Keer op keer uit mijn comfort zone stappen heeft ertoe bijgedragen dat ik sta waar ik nu sta. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om dit te doen. Het is the key voor persoonlijke groei. Als je iets wil leren of veranderen zal je uit je comfort zone moeten stappen, anders sta je stil. Ik kijk terug met trots. Ik kan eindelijk genieten van mijn succes!

 

 

Herken je mijn verhaal?

Loop je ook vast?  Stap eens uit je comfortzone wink

Mail of app me

info@pureflowcoaching.nl
+31 6 18 14 15 16

Wil je een vrijblijvend intakegesprek plannen?